Project The Hill Station & Bold Vision

Foto: The Hill StationCOMMUNITY CAFÉ
Ooit was het een lege ruimte onder een kerk, gelegen op een heuvel in Zuid-Oost Londen. Toen ik er in de buurt kwam wonen, was het een knus en professioneel community café: The Hill Station. Net geopend en helemaal opgebouwd en ingericht door buurtbewoners, met hun eigen spullen.

BUURTORGANISATIE
De initiatiefnemers waren betrokken mensen uit de buurt, die zich verenigd hadden tot een buurtorganisatie: Bold Vision. Bold Vision organiseerde allerlei activiteiten en evenementen voor de buurt , gericht op ontmoeting, duurzaamheid en sociale inclusiviteit.

ORGANISCHE COMMUNITYVORMING
Met het openen van een community café, kregen deze buurtactiviteiten ook een fysieke plek. Het café werd een drukbezochte ontmoetingsplek in de buurt. Er ontstonden op organische wijze steeds nieuwe activiteiten en initiatieven voor de buurt. Het café werd een plek voor kunst en muziek, er ontstond een maatjesproject en er werden eetavonden geïnitieerd waarbij het diner goedkoop was, waardoor ook mensen met een kleine portemonnee het zich konden veroorloven. Dit laatste was speciaal op gericht op ontmoeting tussen mensen met verschillende achtergronden en huidskleuren, helaas vaak verdeeld in verschillende inkomensgroepen.
MIJN ROL
Net na de opening van het café kwam ik in de buurt wonen. Een gastvrouw werd gezocht voor het café; dat werd ik. Terwijl ik de beste koffies zette, leerde ik veel buurtbewoners kennen. Ik hoorde hun verhalen en ideeën en legde daar mijn eigen observaties bij. Op organische wijze bracht ik mensen met elkaar in contact waarvan ik dacht dat het waardevol zou zijn als ze elkaar zouden ontmoeten. Daaruit ontstonden er mooie verbindingen, ideeën en initiatieven, die ik ook hielp realiseren.

LEES MEER
Meer lezen over The Hill Station en Bold Vision? Zie: www.boldvision.org.uk .