Reviews documentaire Zachte Kracht

Ahmed Aboutaleb
Burgemeester van Rotterdam
"Jullie film geeft hoop en vertrouwen dat we uiteindelijk als samenleving meer oog zullen hebben voor zachte krachten. Ik denk dat jullie met deze film ruimte scheppen voor mensen om hierover met elkaar in gesprek te gaan en zich ervoor in te zetten. Mijn wens is dat jullie documentaire Zachte Kracht door zoveel mogelijk mensen in Nederland gezien gaat worden. En dat jullie daarmee veel mensen, samenlevingsverbanden, bedrijven zullen inspireren, aanmoedigen of sterken in hun zachte kracht."

Download hieronder de hele brief van Burgemeester Aboutaleb over onze documentaire:
Tex Gunning
CEO Leaseplan
"Elvie en Donna's grootste bijdrage is dat ze mensen laten nadenken over de ogenschijnlijke contradictie tussen kracht en zachtheid. Ze laten zien dat er geen contradictie is maar juist een versterking. Zachte kracht is veel krachtiger!"

Renee Merx
Trainer bij De Baak
"De film zachte kracht heb ik een paar jaar geleden voor het eerst gezien. Ik was direct onder de indruk van de mooie beelden en de hoge kwaliteit van beeld, montage en de prachtige muziek bij de beelden. ' Zachte kracht' is letterlijk waar het over gaat. Hoe kan je vanuit zachtheid, mildheid ook kracht tonen, resultaten neerzetten en iets in de wereld neerzetten? De verschillende interviews in de film inspireren en zetten aan tot reflectie!

In mijn trainingen gericht op (persoonlijk) leiderschap heb ik de film meerdere keren met de groepen bekeken. Deze film is prachtig als basis voor een gesprek waarbij zachtheid in onze soms harde maatschappij gezien mag worden als grote toegevoegde waarde. Om zachte kracht te tonen is LEF en vertrouwen nodig en dat krijg je zeker na het zien van deze mooie film!"

Reviews coaching

Esmeralde Gerdes
Studiecoördinator MBO onderwijs
"Donna creëert tijdens in haar begeleiding een zachte liefdevolle sfeer. Zij neemt de tijd om naar je te luisteren en werkelijk te horen wat je te zeggen hebt. Door haar kernachtige vragen word je je bewust van je eigen innerlijke wijsheid. Ze weet je zo te bekrachtigen in wie je in essentie bent. Als betrokkene bij de begeleiding van leerlingen op een mbo denk ik dat ook jong volwassenen in hun zoektocht naar hun eigen identiteit baat kunnen hebben bij de begeleiding van Donna."

S.
Jonge professional duurzaamheidsbranche
"Een hele fijne plek om gecoacht te worden. De gesprekken met Donna hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf beter begrijp en meer zelfvertrouwen heb. Doordat ze me hielp om te zien wat ik écht belangrijk vind en dat ik in mezelf kan geloven. Ik merk dat ik 's avonds ook met meer energie thuiskom van m'n werk en dat ik het makkelijker vind om voor mezelf te kiezen. Ik zou het iedereen aanraden om door Donna gecoacht te worden."

Frank van Vliet
Projectmanager

"Donna brengt zachte kracht in de praktijk! Betrokken, liefdevol, maar ondertussen o zo scherp. Donna geeft vertrouwen, om wie ik ben, op mijn reis, en helpt me nieuwe wegen te ontdekken. Bij Donna voel ik mij gesteund én geprikkeld!"

Reviews projecten

Rienk Postuma
`Frontrunner' en Ontwikkelmanager Woonstichting De Key

"Midden in de vluchtelingencrisis, in de zomer van 2015, kregen we vanuit de directie opdracht een wooncomplex te maken met een gemengde bewoning door in totaal 560 jonge vluchtelingen en jonge Nederlanders. Voorbeelden voor een dergelijk woonconcept waren niet voor handen. We bewogen ons op onbekend terrein. Tijdsdruk was er wel.

Speciaal voor deze opgave kwam Donna bij De Key. Vliegensvlug maakte zij kennis met de organisatie en bouwde een persoonlijke relatie op met de collega’s. Als trekkers van het project werkten we prille ideeën uit in concrete acties. Donna bracht al snel een klankbordgroep met jonge vluchtelingen en jonge Nederlanders bijéén. Een nieuw woonconcept wordt niet achter een bureau geboren, was haar motto. Het project kreeg er meer diepgang mee. Het beheer van het wooncomplex werd in handen van de toekomstige bewoners gelegd. Een opmerkelijke en achteraf bezien gelukkige keuze en bepalend voor het ontstaan van een community.

Donna zorgde voor een geweldige teamspirit met de betrokken collega’s en ambtenaren. Een combinatie van bevlogenheid, zakelijkheid en humor lag daaraan ten grondslag. De discussies over de waarden van de community vatte ze kernachtig samen in het manifest voor de bewoners.

De dromen werden binnen enkele maanden werkelijkheid; Startblok Riekerhaven stond er in één keer. Precies zoals Donna bedoelde, gaven de bewoners verder vorm aan de community. Nu bijna drie jaar na de opening is het nog steeds een levendig woonwijkje, dat voor velen een inspiratiebron is."

Mieke Franssen
Directeur Cultuurhuis Kanaleneiland
"Donna leidde het verkennende traject voor MA-KE doelgericht en met een `open mind'. Zo onderzocht zij de mogelijkheden voor MA-KE om financieel te blijven voortbestaan, en hield daarbij steeds oog voor de idealen: hoe kon MA-KE zo goed mogelijk een bijdrage leveren aan de economische participatie van vrouwen in de wijk en hoe kon MA-KE het beste van waarde zijn voor de vrouwen die al betrokken waren. Donna's vragen, open luisteren en heldere analyses leidden uiteindelijk tot een helder overzicht van mogelijkheden en wensen, waarmee wij als Cultuurhuis en de vrouwen van MA-KE verder konden."

Catherine Shovlin
Initiatiefnemer Bold Vision

"Donna came to the Bold Vision project (boldvision.org.uk) like a whirlwind. Her high energy levels, open-heartedness and cheery disposition changed the atmosphere in our community cafe, helping to lift the team from the pressures of the start up phase to seeing that they could find joy and pride in what they were doing.

As the member of the management team responsible for Social Inclusion, I greatly appreciated her experience and ideas regarding this aspect of our project. She was flexible about adapting previous programs to fit our community and very proactive in involving others, no matter their background. She provided us with a detailed write up and a great list of contacts which we hope to take forward to enhance our community of difference."